Pušteni snimci silovanja Žizel: Sramne izjave optuženih, a bivši muž imao najbizarniju rekciju koja je sve zgrozila
Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

JEZIVO

Pušteni snimci silovanja Žizel: Sramne izjave optuženih, a bivši muž imao najbizarniju rekciju koja je sve zgrozila

U silovanju je u toku godina učestvovalo oko 70 muškaraca

Objavljeno:

Više od mesec dana, Francusku, ali i ceo svet, potresa priča Žizel Peliko (72), žene kojoj je sada već bivši muž organizovao masovno silovanje u njihovom zajedničkom domu. U istom su učestvovali njihovi poznanici, ali i grupa njoj nepoznatih muškaraca.

Tokom skoro 10 godina, njen tadašnji suprug, Dominik Peliko (70), nudio je svoju suprugu nepoznatim osobama koje je regrutovao putem interneta. U silovanju je u toku godina učestvovalo oko 70 muškaraca.

Većina optuženih negira krivicu za silovanje, dok neki od njih čak tvrde da ih je njen suprug prisiljavao na seksualne odnose sa Žizel, na šta su pristali jer su bili preplašeni. Neki tvrde da su verovali da je ona pristala na odnos ili da je dovoljan pristanak njenog muža.

Žizel Peliko
Žizel Peliko foto: Alain ROBERT / Sipa Press / Profimedia

Jezivi snimci

Sudija je dobila devet video-snimaka i nekoliko fotografija zlostavljanja gospođe Pelikot prikazanih u sudnici i susednoj javnoj komori, uključujući sedam od 50 muškaraca optuženih zajedno sa njenim bivšim mužem.

Iako je sudija ranije rekao da će onima "osetljive prirode" biti dozvoljeno da izađu, jedan advokat iz pravnog tima Žizel Peliko rekao je da su mnogi odlučili da "pogledaju silovanju pravo u oči".

Žizel Pelikot je gledala u svoj telefon u toku videa, dok je njen bivši muž na optuženičkoj klupi pokrivao oči.

Dominik je godinama u hranu i piće njegove žene stavljao lekove protiv anksioznosti, od kojih bi ona gubila svest i koji su ozbiljno narušili njeno zdravlje.

Snimci su pregledani kako bi osporili svedočenja nekih od optuženih da nisu znali da je žrtva bila bez svesti.

Žizel Pelikot
foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Nakon snimka, jedan optuženi je rekao da se "ne seća" događaja, a drugi a nije čuo gospođicu Pelikot kako hrče ili da se "nadao da će se probuditi na kraju".

Većini osumnjičenih preti kazna do 20 godina zatvora za teško silovanje ako budu osuđeni. Osamnaest od 51 optuženog je u pritvoru, uključujući Dominika, a još 32 muškarca su takođe optužena.

Bonus video:

01:21

Đani se slomio pred roditeljima dok mu Emir peva

(Espreso/Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.